9 продуктів, які можна зберігати без холодильника та легко інтегрувати у свій раціон

05.07.2024
427

На жаль, в Україні продовжуються стабілізаційні відключення світла, до яких приєднуються ще й аварійні знеструмлення. Іноді побутові холодильники не встигають виробити достатньо холоду і це призводить до псування продуктів. У таких випадках ви завжди можете замовити продукти онлайн у магазині FOZZY, включаючи ті, що можуть зберігатися без холодильника.

Солодощі

Печиво, вафлі та цукерки в герметичних упаковках мають тривалі терміни зберігання — до пів року та більше. В солодощах містяться вуглеводи і глюкоза, які надають організму заряд енергії, швидко засвоюються й тамують голод. Крім того, вони підвищують вироблення в організмі серотоніну — гормону радості, який допомагає долати стрес та покращує настрій.

Хлібці, сухарики та снеки

Сухі хлібці, сухарики, галети, різноманітні снеки та чипси мають значні терміни придатності та можуть зберігатися без холодильника. Звісно чипси не можна назвати корисними, проте в екстремальних умовах вони дозволять втамувати голод і не псуються без холоду. В якості більш корисної альтернативи можна придбати прості сухарики без смакових домішок.

Фрукти та сухофрукти

Деякі фрукти, приміром, яблука або апельсини можуть зберігатися певний час без холодильника. Вони стануть чудовим перекусом або десертом замість тортика чи морозива. І звичайно ж, варто придбати упаковки сухофруктів — родзинок, чорносливу, кураги, марципанів тощо.

AD_4nXcTq8M9CIb2A1qP3sTW5KIVmkoUZobgpzVw7nwY_Dbv0k9353c5CZl2L3bQnaBpyBkO_ZpNS2DK7vWqYUkjjGEcKv2k2Cv8AZ0ynQBCHHkqkx2oR9u2MRVaWhOy0alsKrn6WDXC89TXg6uQgynHFhybhKw6ZAZ8JTgdcXLT?key=Cmh2GTmLhC7B4sa_JuvexQ

Сухі страви швидкого приготування

Якщо за відключення світла є можливість закип’ятити воду, скажімо, на газовій плиті, то варто придбати сухі страви швидкого приготування — лапшу, вермішель, пюре, супи тощо. Вони мають довгі терміни зберігання і можуть замінити собою мало не повноцінний обід.

Бобові та овочеві консерви

Додавання консервантів допомагає зберігати овочі відносно свіжими дуже довго — до кількох років. Обов’язково запасіться консервованою кукурудзою, горошком, квасолею, кабачковою ікрою, баклажанами, овочевим міксом у баночках.

Рибні та м’ясні консерви

Тушонку, рибу в маслі, ікру, паштети та інші подібні консерви можна зберігати до 3 років і довше. Коли немає електроенергії та можливості щось приготувати, просто відкрийте такі консерви й зробіть бутерброди з хлібом.

Згущене молоко, варення та мед

Джеми та варення, натуральний мед і згущене молоко можна використовувати для приготування солодких бутербродів, смакувати вприкуску з чаєм або навіть розбавляти водою, готуючи солодкий напій. Тим паче, що герметичні баночки з цими продуктами чудово зберігаються без холодильника.

Горіхи

Підсушені горішки довго зберігаються та можуть служити корисним і смачним перекусом за будь-яких умов. В горіхах багато цінних речовин — вітамінів та мінералів, завдяки чому вони не тільки тамують голод, але й приносять справжню користь організму. 

В'ялене м'ясо

Правильно висушене м’ясо можна зберігати без холодильника кілька місяців. Воно стане чудовим варіантом для бутербродів, салатів чи перекусу.

 

Подписывайся на нас в Telegram

Новости дня

Читайте еще

Преимущества кондиционеров с дополнительными возможностями
Кондиционеры претерпели значительные изменения с тех пор, как впервые появились на рынке. Сегодня это не просто устройства для охлаждения воздуха, а многофункциональные системы, способные значительно улучшить качество жизни. Энергоэффективность и экономия Многие...
05.07.2024
420
Простые способы приучить кота к лотку: советы и рекомендации
Приучение кота к лотку — важный аспект ухода за домашним питомцем, который напрямую влияет на чистоту и гигиену в доме. Этот процесс требует терпения, последовательности и правильного подхода. Знание ключевых методов и...
14.06.2024
2290
Секреты ухода за брендовой одеждой: как сохранить любимые вещи надолго
Брендовая одежда от ведущих производителей — это воплощение стиля, качества и статуса. Такие вещи выделяются уникальным дизайном, высоким качеством материалов и пошива. Они создаются с вниманием к деталям и по самым современным...
04.06.2024
3176
Какое масло Elf выбрать?
Моторное масло Elf существуют на рынке уже более 50 лет, если быть точным, с 1967 года. Французский бренд, который сейчас является частью Total, быстро стал узнаваемым благодаря участию в таких видах автоспорта, как...
31.05.2024
3700
Вверх