Мер Каховки обливає брудом рейтингові партії

11.06.2016
1252
Мер Каховки обливає брудом рейтингові партії

Конфлікти Каховки вийшли за її межі. Замість пошуку політичного діалогу міський голова поїхав шукати “порятунку” в Херсон, де під час прес-конференції розповів про уявну угоду між місцевими депутатами. На його думку, в обранців від деяких політичних сил у міськраді є бажання призначити конкретних осіб на місця директорів комунальних підприємств.

Чому ж питання вирішуються не на місцях, а під час закритої для каховської громади прес-конференції в обласному центрі, намагалися з’ясувати “Каховська зоря” та "Таврійські вісті". 10 червня за "круглим столом" в прес-клубі газети "Каховська Зоря" зустрілися представники політичних партій "Об`єднання "Самопоміч" та "Батьківщина", яким присвятив прес-конференцію Каховський міський голова Андрій Дяченко. Учасники "круглого столу” – голова місцевого осередку ВО "Батьківщина" Олександр Бойко та секретар Каховської міської ради, член партії "Об`єднання "Самопоміч" Лілія Дроздік висловили свою думку.

Вони вважають, що Дяченко, провівши віддалену прес-конференцію, фактично позбавив усі інші політсили, представлені у Каховській міській раді, можливості висловити свою позицію. Показовий виступ міського голови - це насправді не що інше, як спроба дискредитувати партію «Батьківщину” та її лідера Юлію Тимошенко, рейтинги якої за останніми дослідженнями практично вдвічі вищі від рейтингів Президента. В Україні спостерігається ріст довіри до "Батьківщини", що, звичайно, не тішить опонентів.

Поведінка А. Дяченка, окрім усього, це ще й підтвердження власної неспроможності у консолідації депутатського корпусу при вирішенні політичних питань у місті. Вочевидь, дискредитацією найрейтинговіших партій представник БПП розпочав підготовку до наступних виборів усіх рівнів.

«Ми шукаємо діалогу з очільником міста, але він ігнорує зустрічі, не спілкується з депутатами, тому постала необхідність у створенні письмового документу - меморандуму, в якому відтворена думка представлених у міськраді політичних сил щодо персонального складу виконавчого комітету Каховської міської ради.

При цьому раніше неодноразово депутатами від ВО “Батьківщина” озвучувалась позиція, що запропонований меру меморандум — це не ультиматум зі списком осіб, яких він повинен ввести до складу виконкому міськради.

Прізвища осіб, визначених у меморандумі в якості членів виконкому, - це лише пропозиції від кожної з політичних сил, які запропоновані до спільного обговорення депутатів та подальшого узгодження з міським головою" - розповів Олександр Бойко. - Підписання меморандуму про співпрацю - рішення загальної більшості місцевих партій, а не виключно депутатів від ВО "Батьківщина" та "Об`єднання "Самопоміч".

Метою цього документу є налагодження діалогу, якого ніби так прагне міський голова». "На жаль, консолідовану пропозицію політсил у міськраді Андрій Дяченко подає як зраду “Батьківщини” і “Самопомочі” демократичним цінностям та порушення партійної дисципліни”, - зазначає секретар міської ради Лілія Дроздік. Абсолютно всі мешканці Каховки очікують конкретних та результативних дій від своїх обранців, їх плідної співпраці. Сьогодні ж доводиться спостерігати, як окремий представник провладної партії намагається знехтувати вибором своїх містян, не працюючи з тими, за кого вони віддали свої голоси.

Городяни вже довго чекають на справжні результати, а не політичний бруд та сварки. Учасники “круглого столу” сподіваються, що компроміс буде знайдено, міський голова зробить крок назустріч депутатському корпусу, дослухається до їх позиції, правильно сприйме їх аргументи і виконавчий комітет зможе нарешті повноцінно запрацювати.

Громада, обираючи своїх представників до органу місцевого самоврядування, розподілила свої пріоритети серед політичних сил, і саме їхня думка в особі обраних депутатів має стати вирішальною крапкою у формуванні виконкому. Учасники “круглого столу” резюмували, що дискредитація демократичних проукраїнських політичних сил представником провладної партії не припустимі.

Подписывайся на нас в Telegram
Каховка ввыборы мэр

Новости дня

Читайте еще

Выбор палатки для туризма
Без палатки во время туристического похода не обойтись, даже если ваше путешествие в один день. Качественная палатка защитит от дождя, ветра, снега и даже от солнца, а шатер палатка может заменить своей...
22.04.2024
421
Как выбрать и как часто нужно менять щетки стеклоочистителя?
Щетки стеклоочистителя являются одним из важнейших компонентов безопасности вашего автомобиля, ведь именно они обеспечивают чистоту и прозрачность лобового стекла в любую погоду. Кроме того, найти хороший дворник для машины не так уж...
18.04.2024
846
: Як правильно увійти на ринок криптовалют?
Якщо у якості торгового чи інвестиційного активу вас цікавить криптовалюта біржа відкриває доступ до широкого різновиду монет. Залишається лише обрати актив та оптимальний момент «входу» на цифровий ринок. Визначення точок входу на ринок...
16.04.2024
1010
Большая часть военнобязанных, у которых есть отсрочка, ее потеряют.
Верховна Рада утвердила во втором чтении законопроект про мобилизацию №10449. Кто потеряет отсрочку Отсрочку потеряют практически все, у кого супруг(а) имеет 3 группу инвалидности. В этот список также попадают те, у кого...
16.04.2024
1832
Вверх