Нові обличчя президента

10.07.2019
1544
Нові обличчя президента

У травні 2019 року Україна зробила свій вибір - оновлення влади. Володимир Зеленський, який отримав безпрецедентний результат, уособлює собою надії українців на те, що політик може бути чесним і порядним.

На жаль ті, хто підбирав Володимиру Зеленському кандидатів на місцях, зробили «Слузі народу» справжню ведмежу послугу. По 186 округу в Херсонській області від «Слуги народу» балотується дехто Олексій Ковальов - безпартійний засновник аграрного підприємства, за освітою - юрист. Як виявилося, за свою поки ще не надто тривалу трудову діяльність Олексій примудрився «наколобродити» саме за основною спеціальністю.

Є в Херсонській області комунальний заклад «Голопристанський геріатричний пансіонат». Займається він вкрай важливою і відповідальною роботою - доглядом за літніми людьми, за якими, з якихось причин, не можуть доглядати їх рідні і близькі. Як правило, в пансіонаті знаходяться люди небагаті, часто - покинуті рідними, або ті громадяни, які опинилися у важких життєвих обставинах. Багато з них і зовсім страждають різними розладами, через які не цілком усвідомлюють, де вони і що з ними відбувається. Олексій Ковальов раніше працював в цьому самому пансіонаті. І результати його роботи призвели до порушення кримінальної справи.

Так, за час роботи Олексія Ковальова цілий ряд постояльців, самі того не знаючи, стали засновниками і директорами комерційних підприємств. Деякі дізнавалися вже від співробітників поліції про те, що стали приватними підприємцями. Інші «щасливчики» і зовсім займалися експортом та імпортом, а також відшкодуванням ПДВ.

При цьому пенсіонери, які отримують лише мінімальну пенсію, незрозумілим чином вносили в статутні фонди сотні, а іноді і мільйони гривень. Багато створених таким чином підприємств відрізнялися однією особливістю - вони отримували великі суми грошей, переводили їх в готівку, а потім переставали працювати. Зрозуміло, «забувши» заплатити податки.

Що характерно - саме Олексій Ковальов займався, власне, процедурою реєстрації підприємств. Не дивно - адже паспорта пенсіонерів зберігалися в сейфі адміністрації пансіонату. Багато «господарів підприємств» вже померли, так і не дізнавшись, що на схилі свого життя вони стали великими бізнесменами, які «орудували» мільйонами.

Кримінальна справа під номером 12015230000000405 наближається до свого логічного завершення. Ось і довелося Олексію терміново балотуватися до Верховної Ради: на щастя, його близький друг, депутат від Блоку Петра Порошенко Андрій Путілов, зміг «влаштувати» Олексія під виглядом «нового обличчя» в «Зе-команду».

І до цього моменту читач може подумати, що ця стаття - звичайна передвиборна «агітка». Обмовили, мовляв, хорошу людину. Але це не так. Будь-який бажаючий має можливість відкрити Державний реєстр судових рішень та за вказаним вище номером знайти 39 рішень, пов'язаних з розслідуванням - в яких, в тому числі, можна знайти і зазначені вище факти.

Наприклад, в ухвалі суду від 29.05.2015 року можна побачити свідчення двох свідків, які розповіли, як юрист пансіонату Олексій Ковальов в один прекрасний день відвіз їх до нотаріуса і переконав підписати якісь документи. Що це були за документи, свідки дізнались лише від працівників поліції: виявилося, що вони створили підприємство, яке потім «відмило» кілька мільйонів гривень.

Зрозуміло, якщо Олексій Ковальов стане народним депутатом України, всі ці кримінальні справи будуть закриті. Якщо не стане - цілком може бути, що наступні п'ять років молода людина проведе не під куполом парламенту, а за тюремними гратами.

Псевдо: Ярослав Мирний

Новости дня

Читайте еще

Выбор палатки для туризма
Без палатки во время туристического похода не обойтись, даже если ваше путешествие в один день. Качественная палатка защитит от дождя, ветра, снега и даже от солнца, а шатер палатка может заменить своей...
22.04.2024
1674
Как выбрать и как часто нужно менять щетки стеклоочистителя?
Щетки стеклоочистителя являются одним из важнейших компонентов безопасности вашего автомобиля, ведь именно они обеспечивают чистоту и прозрачность лобового стекла в любую погоду. Кроме того, найти хороший дворник для машины не так уж...
18.04.2024
1886
: Як правильно увійти на ринок криптовалют?
Якщо у якості торгового чи інвестиційного активу вас цікавить криптовалюта біржа відкриває доступ до широкого різновиду монет. Залишається лише обрати актив та оптимальний момент «входу» на цифровий ринок. Визначення точок входу на ринок...
16.04.2024
2146
Большая часть военнобязанных, у которых есть отсрочка, ее потеряют.
Верховна Рада утвердила во втором чтении законопроект про мобилизацию №10449. Кто потеряет отсрочку Отсрочку потеряют практически все, у кого супруг(а) имеет 3 группу инвалидности. В этот список также попадают те, у кого...
16.04.2024
2892
Вверх