Україна збирається конфіскувати активи зрадника Сальдо

15.04.2023
1307
Україна збирається конфіскувати активи зрадника Сальдо

Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду позов щодо конфіскації активів колаборанта Володимира Сальдо. Про це повідомляє Інститут законодавчих ідей з огляду на дані судового порталу.

Третіми сторонами у справі є дружина та донька колаборанта, Віталій Сіньков та чотири юрособи: ТОВ "БЕБКО-АВТО"; ТОВ "КОНКА", ПАТ "КАШТАН";  ПАТ "ДЕЛЬТА-СЕРВІС".

Під конфіскацію можуть потрапити ці чотири компанії.

Так, ТОВ "БЕБКО-АВТО" зареєстрована у Херсоні зі статутним капіталом у 1,8 млн грн. Мережа автосалонів є дилером з продажу та ремонту автомобілів Volvo. Серед кінцевих бенефіціарів компанії - донька колаборанта Ірина Сальдо, В’ячеслав Бебко та Антон Кушнір.

Інша компанія, ТОВ "КОНКА" – також херсонська компанія, яка займається організацією дозвілля. Серед засновників компанії - та ж Ірина Сальдо, а також Олександр Больбот, Володимир Дидін та Ганна Кліментенко. Розмір статутного капіталу підприємства - 18 500 грн, а дохід за 2020 рік становив 707 тис грн.

ПАТ "КАШТАН" зареєстровано в Коростишівському районі на Житомирщині. Компанія спеціалізується на видобуванні декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Серед засновників – дружина Сальдо, Любов. Статутний капітал становить 370 тис грн.

ПАТ "ДЕЛЬТА-СЕРВІС" – транспортна компанія, зареєстрована у Херсоні. Її статутний капітал становить 7 млн грн, а кінцевими бенефіціарами є Любов Сальдо, Леонід Гірін та турецька компанія АЙКУТ КЕТЕНСІОГЛУ. 
Володимир Сальдо потрапив під санкції РНБО 19 жовтня 2022 року через підтримку військової агресії росії проти України.

У квітні 2022 року у захопленій міській раді Херсона російські окупанти призначили Сальдо так званим "головою" Херсонської ОДА. Влітку 2022 він потрапив до санкційного списку Євросоюзу через співпрацю з Росією. 

Подписывайся на нас в Telegram
новини Херсон

Новости дня

Читайте еще

Выбор палатки для туризма
Без палатки во время туристического похода не обойтись, даже если ваше путешествие в один день. Качественная палатка защитит от дождя, ветра, снега и даже от солнца, а шатер палатка может заменить своей...
22.04.2024
1930
Как выбрать и как часто нужно менять щетки стеклоочистителя?
Щетки стеклоочистителя являются одним из важнейших компонентов безопасности вашего автомобиля, ведь именно они обеспечивают чистоту и прозрачность лобового стекла в любую погоду. Кроме того, найти хороший дворник для машины не так уж...
18.04.2024
2127
: Як правильно увійти на ринок криптовалют?
Якщо у якості торгового чи інвестиційного активу вас цікавить криптовалюта біржа відкриває доступ до широкого різновиду монет. Залишається лише обрати актив та оптимальний момент «входу» на цифровий ринок. Визначення точок входу на ринок...
16.04.2024
2393
Большая часть военнобязанных, у которых есть отсрочка, ее потеряют.
Верховна Рада утвердила во втором чтении законопроект про мобилизацию №10449. Кто потеряет отсрочку Отсрочку потеряют практически все, у кого супруг(а) имеет 3 группу инвалидности. В этот список также попадают те, у кого...
16.04.2024
3148
Вверх