В теруправлінні ДБР розповіли про результати роботи в цьому році

24.11.2021
1279
В теруправлінні ДБР розповіли про результати роботи в цьому році

З березня цього року у Херсоні працює слідчий та оперативний відділи Теруправління ДБР Мелітополя. Про результати роботи, хід розслідування резонансних справ та найбільш характерні для регіону злочини розповів директор теруправління Ігор Гаврилюк.

З початку року слідчі відділу теруправління ДБР Мелітополя, з дислокацією у м. Херсон, розслідували 976 кримінальних проваджень. У Херсонській області частіше за все працівники теруправління документували та спрямовували до суду злочини, пов’язані з корупцією. Тільки у 2021 році задокументовані факти вимагання та отримання хабарів посадовцями різних відомств на загальну суму понад 500 тисяч гривень. При цьому найчастіше «на гарячому» затримували працівників поліції. Серед яких, наприклад, оперуповноважений карного розшуку Бериславського відділу поліції, який за 1000 доларів США обіцяв батькам хлопця, який підозрювався у побитті громадянина, домовитися зі слідчим про закриття справи щодо їх сина, екс-начальник сектору реагування патрульної поліції Скадовського райвідділу, який вимагав від власника торгових точок, розташованих на березі Чорного моря 35 000 гривень, а у разі відмови платити кошти обіцяв влаштувати йому «проблеми».

Також працівники теруправління ДБР Мелітополя документували та скеровували до суду злочини щодо катувань чи іншого нелюдського поводження, вчиненого працівниками правоохоронних органів. Наприклад, повідомлено про підозру оперуповноваженому, який силою затримав чоловіка у середмісті Каховки, доставив його у райвідділ, де продовжив бити по голові, аби той зізнався у нападі на місцевого мешканця. Також нині в суді розглядають справу щодо ще одного ексоперуповноваженого, який жорстоко побив двох підозрюваних у своєму службовому кабінеті, в тому числі - з використанням сторонніх предметів та спецзасобів.

Крім того, в Херсонській області зафіксовані численні випадки «службової недбалості». Так, нещодавно до суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього керівництва Національного природного парку «Нижньодніпровський», через службове недбальство яких держава зазнала збитків на суму понад 62 млн. грн.

Загалом, з початку року слідчі відділу теруправління ДБР Мелітополя з дислокацією у м. Херсон, повідомили про підозру 76 особам, до суду направлено 100 обвинувальних актів. Серед обвинувачених 17 працівників правоохоронних органів, 12 з яких - співробітники поліції, 43 військовослужбовця, інші посадовці.

Нагадаємо, що теруправління ДБР Мелітополя розповсюджує свою діяльність на Херсонську, Запорізьку області та Автономну Республіку Крим. В підслідності Бюро належать правопорушення, вчинені правоохоронцями, суддями, народними депутатами та чиновниками, у тому числі посади яких належать до категорії «А», а також військові правопорушення.

Пресслужба Теруправління ДБР Мелітополя

Подписывайся на нас в Telegram
ДБР результаты работы

Новости дня

Читайте еще

Выбор палатки для туризма
Без палатки во время туристического похода не обойтись, даже если ваше путешествие в один день. Качественная палатка защитит от дождя, ветра, снега и даже от солнца, а шатер палатка может заменить своей...
22.04.2024
1262
Как выбрать и как часто нужно менять щетки стеклоочистителя?
Щетки стеклоочистителя являются одним из важнейших компонентов безопасности вашего автомобиля, ведь именно они обеспечивают чистоту и прозрачность лобового стекла в любую погоду. Кроме того, найти хороший дворник для машины не так уж...
18.04.2024
1584
: Як правильно увійти на ринок криптовалют?
Якщо у якості торгового чи інвестиційного активу вас цікавить криптовалюта біржа відкриває доступ до широкого різновиду монет. Залишається лише обрати актив та оптимальний момент «входу» на цифровий ринок. Визначення точок входу на ринок...
16.04.2024
1842
Большая часть военнобязанных, у которых есть отсрочка, ее потеряют.
Верховна Рада утвердила во втором чтении законопроект про мобилизацию №10449. Кто потеряет отсрочку Отсрочку потеряют практически все, у кого супруг(а) имеет 3 группу инвалидности. В этот список также попадают те, у кого...
16.04.2024
2573
Вверх