Іванівський Опозиційний блок приєднується до ініціативи "Подаруй тепло ветерану"

27.12.2018
977
Іванівський Опозиційний блок приєднується до ініціативи "Подаруй тепло ветерану"

Ім`я Козоріз Галини Іванівни – знатної доярки радгоспу «Чапаєвський» в 70-80 роки минулого століття гриміло і було відоме далеко за межами Іванівського району. Вона народилася в трагічному для радянського народу 1941 році на Хмельниччині. Війна не оминула її родину стороною. Батько, Швець Іван Никифорович, загинув смертю хоробрих у квітні 1944 року, захищаючи свободу і незалежність нашої Вітчизни. В 1950 році вона разом з мамою переїздить на постійне місце проживання в село Новодмитріка-Друга Іванівського району. Як і в багатьох підлітків тієї тяжкої повоєнної пори її самостійна трудова біографія розпочалася дуже рано – в 14 років. В далекому 1955 році піщла працювати телятницею в місцеве господарство, а трохи пізніше – дояркою і беззмінно працювала в тваринницькій галузі радгоспу «Чапаєвський» до 1994 року, коли вийшла на заслужений відпочинок. ЇЇ життєвим кредом був девіз: «Любов до праці – ось головна цінність людини». І цьому принципу вона не змінювала все трудове життя.

Трудовий злет Галини Іванівни в перші дні і місяці часто порівнювали з польотом метеора. Та, як відомо, світло метеора тимчасове, а Галина Іванівна довела, що її успіхи – не випадковість. Йшли роки, впевнено утримувала лідерство, стала найяскравішою зіркою в сузір`ї правофлангових нашого району. Несподівано для багатьох вона буквально вторглася до кагорти передовиків виробництва. Було це в 1977 році, коли Козоріз Г.І. вперше в історії району подолала п`ятитисячний рубіж по надоям молока на корову. А якщо бути точнішим, доробок Галини Іванівни становив 5771 кілограм.

Протягом 13 років, беззмінно Галина Іванівна очолювала трудове суперництво доярок району. А в 1981 році здійснила справжній трудовий подвиг, надоївши на кожну корову по 6402 кілограми молока і виборола першість не тільки в районному, а й в обласному змаганні. З цієї нагоди в районній газеті «Нове життя» було надруковано нарис За висотою-висота!». Тоді вона сказала кореспонденту: «Трудова слава – не пожиттєва рента. І той хто правильно розуміє це, повинен йти на ферму, в поле, до верстата не просто працювати. Він повинен працювати краще ніж учора. Швидше. Ефективніше. Якісніше. Вкладати у виробництво всю душу».

Вітчизна по достоїнству оцінила ударну працю Козоріз Г.І.. Єдиною в районі Галина Іванівна була нагороджена Орденами Трудової Слави всіх трьох ступенів, що прирівнюється до Героя Соціалістичної праці, багатьма медалями.

ЇЇ надійною опорою в житті є чоловік Козоріз Степан Олександрович. Разом вони виростили та виховали двох дітей. Перебуваючи на заслуженому відпочинку, Галина Іванівна у вільний час любить займатися вирощуванням квітів, її садиба з ранньої весни до пізньої осені утопає в різнобарв’ї всіляких сортів квітів. Маючи великий трудовий стаж і досвід, як ветеран праці, вона є прикладом для своїх односельців, користується серед них заслуженою повагою та авторитетом. Міцного здоров’я, довгих років життя Вам, Галино Іванівно та членам Вашої родини.

Актив Іванівської районної організації Політичної партії «Опозиційний блок» приєднується до акції «Подаруй тепло ветерану».

Читайте еще

Как выбрать и как часто нужно менять щетки стеклоочистителя?
Щетки стеклоочистителя являются одним из важнейших компонентов безопасности вашего автомобиля, ведь именно они обеспечивают чистоту и прозрачность лобового стекла в любую погоду. Кроме того, найти хороший дворник для машины не так уж...
17 часов назад
164
: Як правильно увійти на ринок криптовалют?
Якщо у якості торгового чи інвестиційного активу вас цікавить криптовалюта біржа відкриває доступ до широкого різновиду монет. Залишається лише обрати актив та оптимальний момент «входу» на цифровий ринок. Визначення точок входу на ринок...
16.04.2024
344
Большая часть военнобязанных, у которых есть отсрочка, ее потеряют.
Верховна Рада утвердила во втором чтении законопроект про мобилизацию №10449. Кто потеряет отсрочку Отсрочку потеряют практически все, у кого супруг(а) имеет 3 группу инвалидности. В этот список также попадают те, у кого...
16.04.2024
1054
Снаряды по Херсонщине прилетают каждые 120 секунд
С начала года армия РФ 12 тысяч раз обстреляла Херсонскую область. В результате этих атак на правом берегу погибло 64 человека, а 292 получили ранения. Об этом сообщил глава Херсонской ОВА Александр...
15.04.2024
715
Вверх