Лемурійське озеро на Херсонщині незабаром стане відомим на весь світ

20.04.2021
1664
Лемурійське озеро на Херсонщині незабаром стане відомим на весь світ

Лемурійське рожеве солоне озеро у затоці Сивашу в майбутньому стане найкрутішим українським курортом, вважає блогер Сподін Ігор Юрійович після мандрівки на Херсонщину.

Щороку українці неодмінно прагнуть поїхати десь подалі, щоб побачити щось екзотичне і гарно відпочити. Але більшість навіть не здогадується, що поруч є місця, які неодмінно вразять красою, допоможуть відпочити не тільки душею й тілом, але й оздоровитися. Одне з таких чудес в Україні – Лемурійське солоне озеро у селі Григорівка Херсонської області - відвідав тревел-блогер Сподін Ігор.

Загадкове озеро розташоване приблизно за 100 кілометрів від Херсона в одній з бухт затоки Сиваш. Дістатися туди з обласного центру можна автобусом або автівкою. Перше, що кидається в очі, – рожева вода і гори, величезні гори білої піни! Навкруги – пейзажі неймовірної краси. Дивитися можна вічно. А які чудові виходять світлини!

Розповідають, що колись тут впав радянський літак, і коли його витягали, заглибилися на декілька метрів. Утворена яма почала заповнюватися водою, поступово збільшуючись в розмірах, доки не створилося велике озеро. Вода в ньому настільки солона, що можна лежати на поверхні, не боячись потонути. А на березі під променями сонця виблискує пісок, змішаний з кристалами солі. Подекуди утворюються справжні сталагміти, і подібних годі шукати.

Лемурійське озеро і справді рожеве. Сподін Ігор Юрійович дізнався, що вода має такий незвичний колір через мікроорганізми, а саме через однолітні водорості Дуналіелли солоноводної. В сонячні дні водорості виробляють бетакаротин, і чим спекотніше, тим більше води випаровується з водойми, ропа набуває насиченого рожевого кольору. Дивитися на таку поверхню озера незвично, але дуже приємно.

Мандрівники відзначають приємний запах, що йде від води, незважаючи на грязі навколо. До речі, мандрівник Сподін Ігор з’ясував цікавий факт. Виявляється, повітрям біля озеру корисно дихати для профілактики та лікування захворювань дихальних шляхів. А грязі корисні не тільки для суглобів і м’язів, а й для краси. Поки українці спостерігають за унікальним явищем Херсонщини, закордонні косметичні фірми купують сировину для елітних товарів і вже присвоїли грязям сертифікати ЄС. Тож не буде дивом, якщо незабаром Григорівка стане відомим і процвітаючим селищем, вважає Сподін Ігор.

Є ще один секрет цілющих лемурійських грязей, який блогер почув від обізнаних людей. Солона вода озера насичена різними кислотами, мінералами, солями магнію і калію, азотистими речовинами, йодистим натрієм. Під час взаємодії рожевої води з грязями затоки відбувається посилення їх якостей, що в свою чергу має позитивний вплив на організм людини.

Купання у воді Лемурійського озера допомагає полегшити стан при псоріазі, захворюваннях нервової системи, бронхіальній астмі. А ще вода містить фолікуліноподібні речовини, які сприяють лікуванню безпліддя, виникаючого від запальних захворювань. Тревел-блогер Сподін Ігор закликає всіх жінок, які дбають про власне здоров’я, провести відпустку на казковому озері. Естетичне задоволення від краси природи, цілющі властивості води і грязей, чисте повітря зроблять свою справу – відпочинок буде якісним і корисним.

Треба зазначити, що інфраструктура на узбережжі Лемурійського озера поки що не дуже розвинена. Наразі орендувати кімнату або будиночок, смачно поїсти можна тільки у місцевих жителів. Але сільська влада вже займається питанням будівництва готелю, кафе, створенням кемпінгового містечка. Плануються також виготовлення сувенірів і рекламні заходи, щоб привернути увагу туристів до наймальовничого куточку Херсонської області.

Тож, не обов’язково шукати екзотику і гарний відпочинок за кордоном, - каже мандрівник Сподін Ігор. – Достатньо озирнутися навколо. Відвідайте Лемурійське озеро на Херсонщині і ви неодмінно будете сповнені вражень, гарного настрою, сил і здоров’я.

Подписывайся на нас в Telegram

Новости дня

Читайте еще

Выбор палатки для туризма
Без палатки во время туристического похода не обойтись, даже если ваше путешествие в один день. Качественная палатка защитит от дождя, ветра, снега и даже от солнца, а шатер палатка может заменить своей...
22.04.2024
488
Как выбрать и как часто нужно менять щетки стеклоочистителя?
Щетки стеклоочистителя являются одним из важнейших компонентов безопасности вашего автомобиля, ведь именно они обеспечивают чистоту и прозрачность лобового стекла в любую погоду. Кроме того, найти хороший дворник для машины не так уж...
18.04.2024
920
: Як правильно увійти на ринок криптовалют?
Якщо у якості торгового чи інвестиційного активу вас цікавить криптовалюта біржа відкриває доступ до широкого різновиду монет. Залишається лише обрати актив та оптимальний момент «входу» на цифровий ринок. Визначення точок входу на ринок...
16.04.2024
1079
Большая часть военнобязанных, у которых есть отсрочка, ее потеряют.
Верховна Рада утвердила во втором чтении законопроект про мобилизацию №10449. Кто потеряет отсрочку Отсрочку потеряют практически все, у кого супруг(а) имеет 3 группу инвалидности. В этот список также попадают те, у кого...
16.04.2024
1903
Вверх