Нардеп Одарченко через суд требует отменить решение о повышении тарифа на проезд

14.02.2017
1930
Нардеп Одарченко через суд требует отменить решение о повышении тарифа на проезд

Народный депутат Юрий Одарченко обратился в суд с требованием признать недействительным решение исполкома о поднятии тарифа на проезд в общественном транспорте до пяти гривен. Об этом нардеп рассказал на своей странице в соцсети Фейсбук:

"Сьогодні звернувся до Херсонського міського суду Херсонської області з позовом про визнання незаконним оприлюдненого сьогодні "Рішення Виконкому" про підвищення тарифу на проїзд у маршрутках до 5 грн.

Справа в тому, що як такого "Рішення Виконкому" не існує - Миколаєнко просто одноосібно підняв тариф. Очевидно, що жадібність виявилася більшою за совість.
Підстави для позову досить прості: виконавчий комітет відхилив підвимщення тарифу на своєму засіданні, але Миколаєнко все одно підписав його, посилаючись на якесь "опитування" членів виконкому "у робочому порядку". Закон таких опитувань не передбачає. Всі розповіді про "внутрішній Регламент" - це психотерапія для мера. Жоден "Регламент" не може бути вищим за Закон.

А по-друге мер повністю проігнорував порядок прийняття регуляторних актів.

А цей порядок дозволяє громаді брати участь у прийнятті рішення. І він вимагає детального обгрунтування нового тарифу. Зараз же тариф підняли до 5 грн. просто так, без реальних розрахунків. Просто так захотіли перевізники і мер із ними погодився. Не думаю, що через "доброту душевну".

Нажаль, в наслідок судової реформи Херсонській міський суд має у своєму складі лише третини суддів із необхідної кількості, в результаті чого справи розглядаються дуже повільно. Але я сподіваюся, що суд прийме до уваги надзвичайність ситуації та неймовірну простоту справи і призначить розгляд як най швидше", - написал в Фейсбук Юрий Одарченко. 

Подписывайся на нас в Telegram
тариф проезд Юрий Одарченко

Читайте еще

Как выбрать и как часто нужно менять щетки стеклоочистителя?
Щетки стеклоочистителя являются одним из важнейших компонентов безопасности вашего автомобиля, ведь именно они обеспечивают чистоту и прозрачность лобового стекла в любую погоду. Кроме того, найти хороший дворник для машины не так уж...
20 часов назад
180
: Як правильно увійти на ринок криптовалют?
Якщо у якості торгового чи інвестиційного активу вас цікавить криптовалюта біржа відкриває доступ до широкого різновиду монет. Залишається лише обрати актив та оптимальний момент «входу» на цифровий ринок. Визначення точок входу на ринок...
16.04.2024
354
Большая часть военнобязанных, у которых есть отсрочка, ее потеряют.
Верховна Рада утвердила во втором чтении законопроект про мобилизацию №10449. Кто потеряет отсрочку Отсрочку потеряют практически все, у кого супруг(а) имеет 3 группу инвалидности. В этот список также попадают те, у кого...
16.04.2024
1081
Снаряды по Херсонщине прилетают каждые 120 секунд
С начала года армия РФ 12 тысяч раз обстреляла Херсонскую область. В результате этих атак на правом берегу погибло 64 человека, а 292 получили ранения. Об этом сообщил глава Херсонской ОВА Александр...
15.04.2024
726
Вверх