Презентація проєкту Громадського Бюджету Херсона-2021: «Створення безперешкодного доступу до лікарні»

07.10.2021
4087
Презентація проєкту Громадського Бюджету Херсона-2021: «Створення безперешкодного доступу до лікарні»

Безперешкодний доступ до медичних закладів маломобільними групами населення – одна з найважливіших специфікацій цивілізованого суспільства. Зручні сходи та пандуси – речі для європейських міст звичні, а Херсон теж намагається бути таким містом. Цьому підтвердження ініціатива Валерія Слободенюка, автора проєкту Громадського бюджету Херсона № 106 «Створення безперешкодного доступу до лікарні для інвалідів», який буде розташовано на вході у стаціонар КНП “Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша”.

Суттю проєкту є забезпечення високої якості та доступності медичної допомоги  для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення міста. Херсонці повинні відчувати, що про них дбають.

Проєктом передбачено капітальний ремонт центрального входу: розширення отворів вхідної групи, встановлення автоматичних сенсорних дверей, влаштування підйомника, встановлення поручнів. А ще планується влаштувати безпечне покриття східців і підсхідців спеціальною протиковзкою плиткою.





Слід зазначити, що побудовані у минулому столітті сходи вже не відповідають будівельним нормам та стандартам На теперішній час підходи до будівлі лікарні, сходи та підйоми є незручними та не пристосовані для вільного пересування маломобільних пацієнтів.


Збирати голоси автори проєктів планують за допомоги співробітників КНП та колег з інших медичних закладів. Шляхом висвітлення інформації про проєкт на відомчому веб-сайті і сторінці у Фейсбук.


“Сподіваємося на підтримку херсонців інших категорій. Адже створення умов для доступу в лікувальний заклад інвалідів і маломобільних груп – одне з пріоритетних завдань міста. Шановні херсонці! Лікарня – це те місце, де може опинитися кожен як в якості пацієнта, так і відвідувача чи за потреби отримання консультації. Підтримайте проект, який стане в нагоді різним категоріям громадян – дітям, дорослим, вагітним, інвалідам, взагалі людям, для яких східці – проблема. Підтримка проекту – добра справа не на один рік. Будьте свідомими: подбайте про себе особисто, рідних, знайомих і просто оточуючих вас херсонців, і не тільки (зараз лікарня визнана в області опорною)”,  - ініціатори автори проєктів..

Подписывайся на нас в Telegram

Новости дня

Читайте еще

Ольга Спивакина: Площадки на улице Николая Кулиша установлены в соответствии с проектами Общественного бюджета
Недавно в Шуменском микрорайоне на улице Николая Кулиша, 1А и 3А были установлены две новые современные яркие разноцветные детские площадки. Событие вызвало резонанс в социальных сетях. С одной стороны, в этом микрорайоне...
13.12.2021
5278
У Херсоні визначили переможців Громадського бюджету-2021
Сьогодні на засіданні координаційної ради з питань Громадського бюджету Херсона було визначено переможців цьогорічного конкурсу проєктів.Лідерів визначали за рейтингом, що базувався на кількості зібраних голосів, а фінансування у 10 мільйонів гривень було...
15.11.2021
4407
У Херсоні завершився етап голосування за проєкти Громадського бюджету-2021
У Херсоні було завершено етап голосування за проєкти «Громадського бюджету Херсона-2021, який відбувався з 18 жовтня по 1 листопада (включно).Наголошуємо, що через протиепідемічні обмеження, жителі херсонської територіальної громади в цьому році могли...
03.11.2021
2593
Менш ніж за тиждень розпочнеться голосування за проєкти «Громадського бюджету Херсона-2021: Хто? Як? Коли?
Менш ніж за тиждень розпочнеться етап голосування за проєкти «Громадського бюджету Херсона-2021. Коли і як саме буде голосувати громада? З 18 жовтня по 1 листопада 2021 року (включно) буде проходити етап голосування...
13.10.2021
4656
Вверх