Презентація проєкту Громадського Бюджету Херсона-2021: «Еко-парк Гелікон»

04.10.2021
5030
Презентація проєкту Громадського Бюджету Херсона-2021: «Еко-парк Гелікон»

Учні Херсонського ліцею Херсонської обласної ради пропонують дати Казенному Саду, що був закладений наприкінці XVIII ст. на північно-західній околиці Херсона, друге життя. 

 

Для цього студенти ліцею Ірина Зарівняк, Ірина Ревтьо та Есфер Усеїнов звернулися до свого керівника Юлії Кнорр, щоб об'єднати зусилля для написання великого проєкту Громадського бюджету Херсона-2021 під назвою “Гелікон”.

Як кажуть самі ініціатори, проєкт передбачає створення тематичних освітньо-культурних еко-локацій, що будуть присвячені розвитку еко-свідомої, освіченої та здорової громади міста.

За їх думкою, колись легендарна локація, Казенний Сад (вул. Полтавська, 89), переживши два століття бурхливих подій, хоч і зберігся до наших днів, проте перебуває у занепаді і потребує термінової реанімації.


Саме таким свіжим подихом може стати еко-парк “Гелікон”, на якому будуть розташовуватися дитячий майданчик, канатне містечко, тренажери для розвитку моторики та розуму (в тому числі орієнтовані на дітей з особливими освітніми потребами), арт-інсталяції та стінописи, присвячені видатним мешканцям Херсона.

 

Голоси на підтримку свого проєкту ініціатори планують збирати у навчальних закладах, що розташовані поруч (Херсонський ліцей Херсонської обласної ради та дитячо-юнацька спортивна школа), а також у мешканців міста через спільноти в Соціальних мережах.

 Далі дивіться звернення до містян одного з ідейних натхненників проєкту “Гелікон” Есфера Усеїнова



 
Подписывайся на нас в Telegram
2021 Херсон бюджет громадський

Новости дня

Читайте еще

Ольга Спивакина: Площадки на улице Николая Кулиша установлены в соответствии с проектами Общественного бюджета
Недавно в Шуменском микрорайоне на улице Николая Кулиша, 1А и 3А были установлены две новые современные яркие разноцветные детские площадки. Событие вызвало резонанс в социальных сетях. С одной стороны, в этом микрорайоне...
13.12.2021
5303
У Херсоні визначили переможців Громадського бюджету-2021
Сьогодні на засіданні координаційної ради з питань Громадського бюджету Херсона було визначено переможців цьогорічного конкурсу проєктів.Лідерів визначали за рейтингом, що базувався на кількості зібраних голосів, а фінансування у 10 мільйонів гривень було...
15.11.2021
4448
У Херсоні завершився етап голосування за проєкти Громадського бюджету-2021
У Херсоні було завершено етап голосування за проєкти «Громадського бюджету Херсона-2021, який відбувався з 18 жовтня по 1 листопада (включно).Наголошуємо, що через протиепідемічні обмеження, жителі херсонської територіальної громади в цьому році могли...
03.11.2021
2617
Менш ніж за тиждень розпочнеться голосування за проєкти «Громадського бюджету Херсона-2021: Хто? Як? Коли?
Менш ніж за тиждень розпочнеться етап голосування за проєкти «Громадського бюджету Херсона-2021. Коли і як саме буде голосувати громада? З 18 жовтня по 1 листопада 2021 року (включно) буде проходити етап голосування...
13.10.2021
4683
Вверх