Що буде з проєктами Громадського бюджету? У Херсоні відбулось засідання координаційної ради

27.09.2021
3373
Що буде з проєктами Громадського бюджету? У Херсоні відбулось засідання координаційної ради

У Херсоні відбулося чергове засідання Координаційного комітету з питань громадського бюджету під головуванням депутата міської ради Ольги Співакіної.

Під час засідання члени комітету обговорили строки внесення до реєстру проєктів, локації та час для проведення презентацій громадських ініціатив, та порядок проведення оф-лайн голосування.

Доречі презентація проєктів Громадського бюджету Херсона-2021 буде відбуватись у дворику Міської ради, та транслюватись он-лайн. За цю ініціативу проголосували майже усі члени координаційного комітету, та підтримала особисто секретар міської ради Галина Лугова.

Що стосується самих проєктів, то згідно з аналітичною довідкою за період з 15.06 по 29.07.2021 року було подано 122 проєкти (на суму 89,7 млн грн), з яких: відкликані авторами проєктів 11, відхилені через невідповідність Положенню про громадський бюджет у місті Херсоні та Міської цільової програми «Громадський бюджет на 2018-2022 роки», здвоєні проєкти - 43,  не набрали голосів підтримки - 5. У результаті, направлені на експертну оцінку 95 проєктів.



За результатами експертного оцінювання виконавчими органами міської ради, до компетенції яких належить реалізація наданих проєктів, отримано позитивну оцінку 76-ма проєктами, 19 проєктів отримали негативні висновки. 

Основними  причини негативної експертної оцінки були обмеження доступу городян до реалізованого проєкту, реалізація проєкту у місці де це не передбачено містобудівною документацією, або ненадання автором доповнень та не визначення балансоутримувача та інші порушення Положення про громадський бюджет.

Проте, як стверджують члени координаційного комітету, кожен автор проєкту (навіть, якщо його проєкт отримав негативний висновок) може стати адвокатом своєї ідеї та захистити його. Для цього треба взяти участь у наступному засіданні коордради, у четвер, 30 вересня о 14 годині у Великій залі Херсонської міської ради.

*Інформаційна та промоційна кампанії Громадського бюджету Херсона на 2021 рік проводяться інтернет - ресурсом Kherson.net.ua,  на волонтерських засадах громадською організацією «Рух сучасних жінок» та  за підтримки Херсонської міської ради.

 

Подписывайся на нас в Telegram
бюджет проєкти висновки

Новости дня

Читайте еще

Ольга Спивакина: Площадки на улице Николая Кулиша установлены в соответствии с проектами Общественного бюджета
Недавно в Шуменском микрорайоне на улице Николая Кулиша, 1А и 3А были установлены две новые современные яркие разноцветные детские площадки. Событие вызвало резонанс в социальных сетях. С одной стороны, в этом микрорайоне...
13.12.2021
5279
У Херсоні визначили переможців Громадського бюджету-2021
Сьогодні на засіданні координаційної ради з питань Громадського бюджету Херсона було визначено переможців цьогорічного конкурсу проєктів.Лідерів визначали за рейтингом, що базувався на кількості зібраних голосів, а фінансування у 10 мільйонів гривень було...
15.11.2021
4407
У Херсоні завершився етап голосування за проєкти Громадського бюджету-2021
У Херсоні було завершено етап голосування за проєкти «Громадського бюджету Херсона-2021, який відбувався з 18 жовтня по 1 листопада (включно).Наголошуємо, що через протиепідемічні обмеження, жителі херсонської територіальної громади в цьому році могли...
03.11.2021
2593
Менш ніж за тиждень розпочнеться голосування за проєкти «Громадського бюджету Херсона-2021: Хто? Як? Коли?
Менш ніж за тиждень розпочнеться етап голосування за проєкти «Громадського бюджету Херсона-2021. Коли і як саме буде голосувати громада? З 18 жовтня по 1 листопада 2021 року (включно) буде проходити етап голосування...
13.10.2021
4657
Вверх