"Склад ради змінився, схеми залишилися старі..."

27.01.2016
3407
"Склад ради змінився, схеми залишилися старі..."

Відкрите звернення виборцям

За два роки плодотворної праці юристом Новофедорівської сільської ради я завжди була чесна та послідовна з Вами – своїми виборцями та мешканцями с. Залізний Порт та с. Новофедорівка. За два роки роботи я нікого не зрадила зі своєї команди, хоча було багато ситуацій і поглядів, які я не розділяла зі своїм керівництвом, оточенням. Мабуть саме тому Ви повірили мені та віддали перевагу на виборах команді Олени Лахтадир, за яку я найперша активно агітувала в період передвиборчої компанії. Всі ми як ніхто знаємо, наскільки важко далася ця перемога, в нас були дуже сильні кандидати-конкуренти! Особисто я стала депутатом завдяки Вашій підтримці, вигравши важку боротьбу на окрузі серед інших кандидатів, за що Вам дуже вдячна! Фальсифікації конкурентів, шалений тиск, плідна праця найкращих політологів країни, судові процеси – ми всі разом протистояли серйозній адміністративній машині – виборчому процесу, але все одно вистояли. Однак дуже швидко радість перемоги змінилося розчаруванням, і я вимушена звернутися до своїх виборців і інших мешканців Новофедорівської сільської ради, бо виявилося, що проти нас виступають члени нашої ж команди, до планів яких не входить спільна робота на єдиний результат для Громади.

Спочатку це здалося якимось дивним непорозумінням. Я вперше була обрана до сільської ради депутатом, готова як і раніше працювати і вдень і вночі, бо саме звичайна робота на користь простих мешканців двох сіл а не політичні ігри та інтриги потрібні сьогодні Громаді.

Два місяці опісля виборів я спостерігала за тим, як поводять себе новообрані депутати та новий склад сільської ради, придивлялася до методів їх роботи і зрозуміла, що припустилася помилки в обраній команді. Склад ради змінився, схеми залишилися старі. Тому, дорогі мої друзі, я вирішила вийти з команди Олени Лахтадир! Причини такого кроку очевидні не лише мені, а й іншим, хто розчарувався в діях так званої «команди Олени Лахтадир». Мені, як депутату, як юристу сільської ради, як представнику громади не зрозуміло, чому освітлення вулиць с. Залізний Порт, організація «благодійних свят», ремонт доріг, ремонт комунікацій водопостачання повинно відбуватися з «карману» депутатів сільської ради або як альтернатива за рахунок «поборів» з підприємців, які здійснюють підприємницьку діяльність на території курортного селища, в той час, коли все це можна робити за рахунок звичайного бюджету сільської ради, джерелами наповнення якого майорить курортне селище. Отримати додатково чималі надходження до бюджету можливо з різних джерел і перш за все необхідно на законних правих підставах розробити механізм по врегулюванню незаконної торгівлі на території сільської ради, на законних правових підставах допустити використання пляжної зони, уникнувши укладання сумнівних договорів з комунальною установою, розробити правовий механізм по отриманню коштів курортного збору, його повинні сплачувати усі, а не вибіркові підприємці, як це було цього. Також слід провести інвентаризацію земель Новофедорівської сільської ради з метою виявлення незаконного використання земель і вжити заходів до їх правового оформлення.

Що стосується взагалі земельного фонду, прикро визнавати, але земельна документація Новофедорівської сільської ради практично відсутня. Ми вже мали гіркий досвід, коли стикнулися із незаконними розпорядженнями губернатора Херсонської області щодо закріплення пляжної зони, але нажаль оперувати мені як юристу в судах було нічим. Існує проект інвентаризації земель та встановлення меж с. Залізний Порт, однак він не погоджений у встановленому законом порядку Голопристанською районною радою, межі не внесено в земельну базу даних. Генеральні плани двох сіл затверджені при умові розробки детального плану території, а отже, також відповідно не приведені до вимог діючого в Україні законодавства. Все це потребує чи малих коштів бюджету, адже послуги з виготовлення проектних земельних документацій чимало коштують.

Останнім часом я дуже часто аналізую фразу «корупціонера Богуненко» який постійно повторював що с. Залізний Порт не може бути дотаційним в Херсонській області. Напевне, це єдине з чим я можу погодитися в його висловлюваннях. Ні! Я жодним чином не виправдовую Богуненко за його корупційний злочин, і не підтримую його дій, але я хочу віддати йому належне – Залізний Порт не може бути дотаційним, його життєдіяльність не може триматися за рахунок «поборів» підприємців чи окремих депутатів, а повинна існувати за рахунок повноцінно наповненого сільського бюджету і повірте, його вистачить і на ремонти шкіл, ремонти доріг, водопроводів, освітлення вулиць, соціальні допомоги і на інші потреби Громади.

Я жодного ліхтаря не влаштую на своєму окрузі за власні адвокатські гонорари, поки не буду впевнена, що бюджет наповнюється з усіх доступних джерел курортного бізнесу! Зрозумійте! Де щось робиться за власний рахунок депутата на 100 грн там Ви не доотримуєте мільйони!

Я вірю, що ситуацію можна змінити на краще і саме тому я вирішили працювати окремо від «команди Олени Лахтадир», тому мій єдиний вихід – орієнтуватися на виборців, бути в справжній самостійній депутатській діяльності, але працювати конструктивно.

З повагою, Яна Теплова!

Подписывайся на нас в Telegram
совет состав изменен схемы старые

Новости дня

Читайте еще

Выбор палатки для туризма
Без палатки во время туристического похода не обойтись, даже если ваше путешествие в один день. Качественная палатка защитит от дождя, ветра, снега и даже от солнца, а шатер палатка может заменить своей...
22.04.2024
1120
Как выбрать и как часто нужно менять щетки стеклоочистителя?
Щетки стеклоочистителя являются одним из важнейших компонентов безопасности вашего автомобиля, ведь именно они обеспечивают чистоту и прозрачность лобового стекла в любую погоду. Кроме того, найти хороший дворник для машины не так уж...
18.04.2024
1449
: Як правильно увійти на ринок криптовалют?
Якщо у якості торгового чи інвестиційного активу вас цікавить криптовалюта біржа відкриває доступ до широкого різновиду монет. Залишається лише обрати актив та оптимальний момент «входу» на цифровий ринок. Визначення точок входу на ринок...
16.04.2024
1707
Большая часть военнобязанных, у которых есть отсрочка, ее потеряют.
Верховна Рада утвердила во втором чтении законопроект про мобилизацию №10449. Кто потеряет отсрочку Отсрочку потеряют практически все, у кого супруг(а) имеет 3 группу инвалидности. В этот список также попадают те, у кого...
16.04.2024
2436
Вверх