У форматі воєнного часу: як в містах України готуються до новорічно-різдвяних свят

25.12.2022
894
У форматі воєнного часу: як в містах України готуються до новорічно-різдвяних свят

У зв’язку з війною цьогоріч різдвяні та новорічні свята в Україні проходять скромно та непомітно. Та попри все у містах представники влади вирішили не відмовлятися повністю від святкових традицій. Баталії з приводу встановлення новорічної красуні були доволі довгими та активними. Зрештою, кожне місто прийняло окреме рішення.

Які ж вони, воєнні новорічні красуні в містах України? З маскувальної сітки, на уламку ракети, з протитанковим їжаком, сяють від велосипеду, замість прикрас – патріотичні малюнки. Який час, такі й ялинки.

Ялинка у Херсоні. Але на жаль її не буде цьогоріч у місті. Через постійні обстріли міста Херсонська МВА відмовилась від прикрашання вулиць різдвяно-новорічним декором, аби не наражати херсонців на небезпеку.

Ялинка у Миколаєві 

Доволі креативно підійшли до оформлення головної ялинки у сусідньому Миколаєві. Так, ще восени у місті закрили пам’ятник Святого Миколая мішками з піском. Напередодні зимових свят волонтери обв’язали цю конструкцію маскувальними сітками. Миколаївська ялинка має висоту 6 метрів, прикрашена ілюмінацією, кульками та гірляндами.

Ялинка у Києві 

Головну новорічну ялинку України 2023 встановили на Софіївській площ. Вона доволі символічна – одна половина прикрашена жовтими і блакитними кулями, друга – білими голубами. Нижня частина ялинки оформлена стендами з прапорами країн, які допомагають Києву впоратися з наслідками війни, а верхівку прикрашає герб України. Ілюмінація – теж жовто-блакитна, вона вмикається у певні години і працює від генератора.

Ялинка у Львові  

Головну новорічну красуню встановили і засвітили напередодні Миколая. Дерево – подарунок місту одного з міських підприємств. Як і у попередні роки, її встановили на площі перед Оперним театром. Світить вона п'ять годин на добу – з 17:00 до 22:00, споживаючи 1 кВт на годину. Не обійшлося без креативу: цьогоріч головне новорічне дерево Львова має дуже незвичайне оформлення на верхівці – протитанковий їжак. Вага "прикраси" – 1,3 кілограма, розмір – 1,2 метра.

Ялинка в Івано-Франківську  

У цьому місті відмовилося встановлювати традиційну ялинку та змонтували "Ялинку Перемоги". Дерево прикрашають 350 патріотичних малюнків з гербами деокупованих міст, янголами-захисниками, псом Патроном та патріотичними гаслами. 5-метровий каркас виготовили учні професійно-технічного училища. Ялинку підсвітили гірляндами, яка живиться від генератора.

Ялинка у Бучі

У місті-герої Бучі головне новорічне дерево 2023 року встановили на Київській площі. У зв’язку з проблеми з електропостачання цьогоріч відмовилися від традиційної ковзанки, різдвяного ярмарку й атракціонів. Сама ялинка під час знеструмлення світить від генератора. Поряд із ялинкою працює "Пункт незламності", де можна зарядити гаджети та зігрітися. 

Ялинка у Харкові 

Голову ялинку міста Харкова у зв'язку з загрозою ракетних ударів під час святкувань відкрили на станції метро "Університет". Метро – це тепер особливе місце для харків'ян, тут вони практично 10 місяців ховаються від обстрілів.

Ялинка у Хмельницькому 

У Хмельницькому новорічна ялинка – невелике дерево, прикрашене кулями та прапорцями України, яке ніби проштрикує уламок російської ракети С-300. Його привезли з Харківщини. 

Варто зазначити, що ілюзію свята створюють і в окупованих містах Херсонщини. Так, окупаційна влада обіцяє «грандіозне» свято. Ялинки вже встановлені в Таврійську, Новій Каховці та Генічеську.

Не виключено, що підступні рашисти можуть влаштувати й провокації. Тож місцевим, які ще залишилися, радять бути вкрай обережними.

Источник: zaxid
Подписывайся на нас в Telegram
новини Херсон

Новости дня

Читайте еще

Как использовать ручку переноса огня для оружия
Ручка для переноса огня – это инновационное устройство, которое может значительно улучшить ваш опыт владения оружием. Она предназначена для увеличения точности и стабильности стрельбы, эффективного подавления огня и контроля отдачи, а также...
15.05.2024
603
Можно ли загорать при варикозном расширении вен?
Вены при варикозе патологически изменяются и деформируются. К развитию этого распространенного заболевания могут привести различные причины. После осмотра у флеболога и по результатам обследования назначается индивидуальное лечение варикоза лазером, введение в вену...
10.05.2024
1223
Выбор палатки для туризма
Без палатки во время туристического похода не обойтись, даже если ваше путешествие в один день. Качественная палатка защитит от дождя, ветра, снега и даже от солнца, а шатер палатка может заменить своей...
22.04.2024
3160
Как выбрать и как часто нужно менять щетки стеклоочистителя?
Щетки стеклоочистителя являются одним из важнейших компонентов безопасности вашего автомобиля, ведь именно они обеспечивают чистоту и прозрачность лобового стекла в любую погоду. Кроме того, найти хороший дворник для машины не так уж...
18.04.2024
3281
Вверх