У Новотроїцькій протитуберкульозній лікарні вирішено проблему з харчуванням

17.12.2018
1251
У Новотроїцькій протитуберкульозній лікарні вирішено проблему з харчуванням

Херсонська обласна рада постійно здійснює ретельний та ефективний контроль за організацією харчування в комунальних закладах та установах.

Працівники управління розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області виконавчого апарату обласної ради регулярно перевіряють інформацію, що надається закладами. У випадках виявлення відхилень від нормативів, фахівці оперативно реагують на них та сприяють швидкому вирішенню наявної проблеми.

Так, за результатами перевірки минулого тижня було встановлено, що в комунальному закладі «Новотроїцька протитуберкульозна лікарня» Херсонської обласної ради з 1 грудня відсутні м’ясні та рибні страви у зв’язку з недостатнім фінансовим ресурсом.

Для спеціалізованої лікарні така ситуація стала нонсенсом, адже хворим на туберкульоз, в першу чергу, необхідне правильне харчування. Оскільки в організмі хворого білки розпадаються швидше, ніж у здорової людини, то перше правило в лікуванні – включити в дієту підвищений вміст білка, а це: молочні продукти, яйця, риба, домашня птиця, телятина.

Для вирішення проблеми Херсонська обласна рада спільно з керівництвом закладу звернулися до розпорядника коштів – Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації – за додатковим фінансуванням на харчування.

На сьогодні додатково виділено 10 тис. грн для покращення стану харчування. Також проведено роботу з підрядниками по закупівлі м’яса, і вже з 15 грудня в раціон пацієнтів протитуберкульозної лікарні включено страви із м’яса.

Новости дня

Читайте еще

Выбор палатки для туризма
Без палатки во время туристического похода не обойтись, даже если ваше путешествие в один день. Качественная палатка защитит от дождя, ветра, снега и даже от солнца, а шатер палатка может заменить своей...
22.04.2024
881
Как выбрать и как часто нужно менять щетки стеклоочистителя?
Щетки стеклоочистителя являются одним из важнейших компонентов безопасности вашего автомобиля, ведь именно они обеспечивают чистоту и прозрачность лобового стекла в любую погоду. Кроме того, найти хороший дворник для машины не так уж...
18.04.2024
1305
: Як правильно увійти на ринок криптовалют?
Якщо у якості торгового чи інвестиційного активу вас цікавить криптовалюта біржа відкриває доступ до широкого різновиду монет. Залишається лише обрати актив та оптимальний момент «входу» на цифровий ринок. Визначення точок входу на ринок...
16.04.2024
1569
Большая часть военнобязанных, у которых есть отсрочка, ее потеряют.
Верховна Рада утвердила во втором чтении законопроект про мобилизацию №10449. Кто потеряет отсрочку Отсрочку потеряют практически все, у кого супруг(а) имеет 3 группу инвалидности. В этот список также попадают те, у кого...
16.04.2024
2299
Вверх