В Херсоні автори негативно оцінених проєктів Громадського бюджету вибороли своє право взяти участь у голосуванні

30.09.2021
1695
В Херсоні автори негативно оцінених проєктів Громадського бюджету вибороли своє право взяти участь у голосуванні

У Херсоні відбулося чергове засідання Координаційного комітету з питань громадського бюджету під головуванням депутата міської ради Ольги Співакіної.

Під час засідання члени комітету затвердили дату початку етапу голосування за проєкти Громадського Бюджету Херсона-2021, та зупинилися на 18 жовтня.

Що найважливіше, коордрада затвердила остаточний перелік проєктів, які будуть допущені до голосування. 


Нагадаємо, що згідно з результатами експертного оцінювання проєктів Громадського бюджету виконавчими органами міської ради, до компетенції яких належить реалізація наданих проєктів, отримано позитивну оцінку 77-ма проєктами, 19 проєктів отримали негативні висновки.

Основними  причини негативної експертної оцінки були обмеження доступу городян до реалізованого проєкту, реалізація проєкту у місці де це не передбачено містобудівною документацією, або ненадання автором доповнень та не визначення балансоутримувача та інші порушення Положення про громадський бюджет. Саме автори цих проєктів мали змогу захистити свою ініціативу у рамках засідання коордради.

Важливу роль у підтримці авторів відіграла голова координаційної ради Ольга Співакіна, яка захищала цікаві ініціативи та розбирали причини їхньої негативної оцінки.
Так, у результаті, більша частина негативно оцінених проєктів отримали змогу взяти участь у голосуванні усунувши незначні недоліки у своїх проєктах.



*Інформаційна та промоційна кампанії Громадського бюджету Херсона на 2021 рік проводяться інтернет - ресурсом Kherson.net.ua,  на волонтерських засадах громадською організацією «Рух сучасних жінок» та  за підтримки Херсонської міської ради.





Подписывайся на нас в Telegram

Новости дня

Читайте еще

Ольга Спивакина: Площадки на улице Николая Кулиша установлены в соответствии с проектами Общественного бюджета
Недавно в Шуменском микрорайоне на улице Николая Кулиша, 1А и 3А были установлены две новые современные яркие разноцветные детские площадки. Событие вызвало резонанс в социальных сетях. С одной стороны, в этом микрорайоне...
13.12.2021
5310
У Херсоні визначили переможців Громадського бюджету-2021
Сьогодні на засіданні координаційної ради з питань Громадського бюджету Херсона було визначено переможців цьогорічного конкурсу проєктів.Лідерів визначали за рейтингом, що базувався на кількості зібраних голосів, а фінансування у 10 мільйонів гривень було...
15.11.2021
4454
У Херсоні завершився етап голосування за проєкти Громадського бюджету-2021
У Херсоні було завершено етап голосування за проєкти «Громадського бюджету Херсона-2021, який відбувався з 18 жовтня по 1 листопада (включно).Наголошуємо, що через протиепідемічні обмеження, жителі херсонської територіальної громади в цьому році могли...
03.11.2021
2627
Менш ніж за тиждень розпочнеться голосування за проєкти «Громадського бюджету Херсона-2021: Хто? Як? Коли?
Менш ніж за тиждень розпочнеться етап голосування за проєкти «Громадського бюджету Херсона-2021. Коли і як саме буде голосувати громада? З 18 жовтня по 1 листопада 2021 року (включно) буде проходити етап голосування...
13.10.2021
4689
Вверх