«Академія громадського активізму» формує на Херсонщині нове покоління лідерів громадянського суспільства

25.06.2021
2126
«Академія громадського активізму» формує на Херсонщині нове покоління лідерів громадянського суспільства

Академія громадського активізму – програма, яка реалізується Фондом Східна Європа та Інтерньюз-Україна за підтримки проєкту USAID Демократичне врядування у Східній Україні. 

Головною метою Академії є посилення лідерських навичок суспільного активу трьох областей України (членів і лідерів громадських організацій, активістів та інфлюенсерів) шляхом навчання та менторства.

Як повідомляють керівники програми, учасники програми зможуть не лише підвищити потенціал своїх організацій, але й налагодити комунікацію з міською владою та головами інших організацій, і, можливо, в майбутньому стати державними службовцями.

Херсонщина, як і Луганщина та Донецьк, увійшла в програму «Академія громадського активізму» не просто так. Причиною цього стало бажання “зміцнити” прикордонну з окупованим Кримом область шляхом утворення сильного орієнтованого на розвиток державності України середовища.

"У цих регіонах особливо потрібні захист від проросійських ЗМІ, реалізація української інформаційнної політики, розвиток сильного громадянського суспільства", - говорить Віра Недзведська.

Учасниками «Академія громадського активізму» в Херсоні стали відомі в місті суспільні діячі, волонтери, керівники регіональних ЗМІ та лідери думок.

“Херсон щедрий на талановитих і успішних жінок. Саме з такими я сьогодні мала можливість познайомитися в рамках навчання в “Академії суспільного активізму ”, програми посилення можливостей лідерів громадського сектору Донецької, Луганської та Херсонської областей. Учимось, як масштабувати свою діяльність і успішно співпрацювати з іншими активістами, організаціями та місцевою владою. Вірю в те, що спільними зусиллями ми створюємо щось важливе, адже жінки рухають Світом”, 一 відзначає учасниця Академії, регіональна представниця БО “Позитивні жінки” Наталія Тюнягіна.

Відзначимо, що «Академія громадського активізму» проводить навчання в он-лайн режимі, але херсонська команда, за власною ініціативою, вирішила влаштувати off-line зустріч. Представники Херсонської області провели meeting у сучасному міському просторі - Urban САД у очікуванні хакатона.

 
Подписывайся на нас в Telegram
академия активізму Херсон

Новости дня

Читайте еще

Выбор палатки для туризма
Без палатки во время туристического похода не обойтись, даже если ваше путешествие в один день. Качественная палатка защитит от дождя, ветра, снега и даже от солнца, а шатер палатка может заменить своей...
22.04.2024
616
Как выбрать и как часто нужно менять щетки стеклоочистителя?
Щетки стеклоочистителя являются одним из важнейших компонентов безопасности вашего автомобиля, ведь именно они обеспечивают чистоту и прозрачность лобового стекла в любую погоду. Кроме того, найти хороший дворник для машины не так уж...
18.04.2024
1044
: Як правильно увійти на ринок криптовалют?
Якщо у якості торгового чи інвестиційного активу вас цікавить криптовалюта біржа відкриває доступ до широкого різновиду монет. Залишається лише обрати актив та оптимальний момент «входу» на цифровий ринок. Визначення точок входу на ринок...
16.04.2024
1200
Большая часть военнобязанных, у которых есть отсрочка, ее потеряют.
Верховна Рада утвердила во втором чтении законопроект про мобилизацию №10449. Кто потеряет отсрочку Отсрочку потеряют практически все, у кого супруг(а) имеет 3 группу инвалидности. В этот список также попадают те, у кого...
16.04.2024
2026
Вверх