Депутати відзначили позитивну динаміку в роботі комунальних закладів

24.04.2018
677
 Депутати відзначили позитивну динаміку в роботі комунальних закладів

У Херсонській обласній раді відбулось друге засідання комісії з питань оцінки діяльності підприємств, установ та організацій, що є об’єктами спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Херсонської області за 2017 рік.

Сьогодні, 24 квітня, депутати обласної ради продовжили заслуховувати звіти керівників обласних медичних закладів. Критичних зауважень до своєї роботи головні лікарі не почули. Так, були невеликі зауваження, виявлені під час перевірки фахівцями профільного управління, але всі вони були усунуті в робочому порядку. Сьогодні ж більшість головних лікарів отримали від членів комісії похвалу та слова подяки за відмінну роботу.

«Відверто скажу, я був шокований чистотою та приємним запахом в приміщенні. Таке відчуття, наче заходиш до себе додому. Діти чисті та доглянуті. Видно, що в закладі хороша обстановка», – зазначив депутат Юрій Рожков щодо роботи Херсонського обласного будинку дитини та його головного лікаря Тетяни Карчевич.

Позитивну динаміку в роботі Херсонського обласного дитячого пульмонологічного санаторію «Дніпро» відзначив депутат Василь Борисов: «Все, починаючи від естетичного оформлення території та закладу до серйозної матеріальної бази, відповідає вимогам спеціалізованого закладу. Завдяки професіоналізму головного лікаря Сергія Кушнаренка питання вирішуються швидко та оперативно».

Звернули увагу депутати і на кваліфікованість та власний ентузіазм директора КЗ «Обласна база спеціального медичного постачання» Сергія Устименка.

«Скільки себе пам’ятаю там завжди був безлад. Але з приходом Сергія Анатолійовича був відновлений порядок, а заклад почав брати участь у всіх програмах», – резюмував Юрій Ромаскевич та подякував за активну співпрацю з районами області та систематичну підтримку воїнів АТО.

Схвально була оцінена робота і головних лікарів Херсонського обласного шкірно-венерологічного диспансеру, обласного наркологічного диспансеру, Херсонської обласної інфекційної лікарні ім.Горбачевського, Херсонського обласного центру громадського здоров’я, Херсонського обласного госпіталю інвалідів та ветеранів війни, Бюро судово-медичної експертизи та Херсонського обласного Центру медико-соціальної експертизи.

Не обійшлось і без рекомендацій. Головному лікарю Херсонського обласного онкологічного диспансеру рекомендовано переглянути штатний розпис бухгалтерсько-економічної служби та попрацювати над активізацією роботи первинної ланки, а в.о. обов’язки головного лікаря Херсонського обласного центру служби крові – підвищити рівень заготівлі донорської крові. Нині Центр виконує 53% від планового завдання, що є одним із найнижчих показників по Україні. Головний лікар Ганна Лагутіна пояснила таку ситуацію відсутністю плазми через не видання державою відповідної ліцензії на її постачання по країні, а також невеликою кількістю донорів – 5600-5700 осіб по області. За її словами, якщо робити більші запаси крові, то постане проблема з її списанням, за що Мінохорони здоров’я веде суровий контроль.

Завтра, о 10:00 відбудеться третє засідання комісії з питань оцінки діяльності керівників комунальних закладів.

Новости дня

Читайте еще

Как повысить охваты в Instagram с помощью видео?
Бороться за внимание аудитории с каждым разом становится все труднее и труднее, поэтому владельцам онлайн-бизнеса приходится придумывать новые пути завоевания покупателей. Сейчас видео показывают наилучшее вовлечение. Да, бывают исключения, но все же...
28.09.2021
1667
Что подарить бабушке на новогодние праздники?
Совсем скоро на улице будет слышен аромат мандаринов, а магазины заполонят покупатели в поисках уникального подарка для родных. Поэтому стоит подумать уже сейчас, что подготовить к новогодним праздникам близким. Больше всего вопросов...
28.09.2021
1559
Насмешка стоила мужчине жизни на Херсонщине
Из-за насмешки убил знакомого и застрелился сам. Вчера в поселке Каланчак местный житель ремонтировал летнюю кухню на приусадебном участке. Закончив работу, он поспешно переоделся и не заметил, что надел штаны задом наперед....
25.09.2021
1758
В одной из больниц на Херсонщине закрыли инфекционное отделение – названа причина
43 сотрудника больницы попали под сокращение. Инфекционное отделение Великолепетихской больницы остановило свою работу. Об этом сообщил председатель общины Максим Колокот. По его словам, содержание отделения в больнице является убыточным, так как его...
21.09.2021
3362
Вверх